Traductor

dissabte, 21 de desembre del 2013

Scratch


L'Scratch és una aplicació que es va dissenyar pensant en l'aprenentatge i l'educació dels infants. Aquesta aplicació presenta jocs i també l'opció de crear-ne de nous perquè els nens puguin explorar i experimentar idees de manera divertida.
El fet de que es puguin crear i compartir jocs, fa que l'infant s'hagi d'esforçar a ser creatiu, crític i a resoldre problemes.

Amb aquest programa es treballen tres aspectes:

  1. La comunicació i la informació. Els alumnes aprenen a seleccionar, crear i organitzar diverses informacions.
  2. Pensar i resoldre problemes. Com he comentat anteriorment, ensenya a l'alumne a tenir un pensament crític i a saber autosuficient i resoldre els problemes pels seus propis mitjans.
  3. Aprenentatge interpersonal: auto-directiu. Ajuda en les habilitats col·laboratives i de responsabilitat social.

Què millor per fer una valoració i una reflexió sobre aquesta aplicació que un mestre que l'utilitza i fa que l'utilitzin els seus alumnes:
Per als mestres, l'Scratch és un entorn on els alumnes són creadors. Ajunten uns objectes i els hi donen ordres per tal de que aquests personatges i objectes es moguin, parlin... En acabar el joc, el poden compartir i un cop fet, els altres usuaris a part de jugar-hi poden rectificar el joc, comentar-lo...

Per ampliar una miqueta més, m'agradaria mostrar-vos un exemple d'un joc on es podria traballar els noms de l'aparell digestiu en castellà:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada